Известие

Collapse
No announcement yet.

Препоръка за ЗИМНИ гуми

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
    Падна добър сняг снощи в северна България и успях да тествам гумите в разнообразни условия.

Сняг до рег.номера газих, и пресен, и утъпкан, мокър, лепкав, всякакъв. И останах доста доволен - тръгват супер, колата е управляема дори и с 60-70км/ч в сняг (непочистен път).
    Спират добре и на мокро и на сухо.
    Само не ми хареса как спират в сняг, но това сигурно е нормално, никой не е преборил физиката още. :Д

Накратко казано - със сигурност бих препоръчал този модел гуми и на други хора.
    Къде поточно е паднал добър сняг таз година.....?....или изобщо не си виждал какво е да падне сняг......
    По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
    https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• "Поточно" тук.

Имаше 20тина санта (по новините казаха 26) Където е навяло може и повече. Снимката е от втория ден, когато почна да се топи вече.
      Знам, че е имало и метър някога, ама като за ноември си е добър и тоя сняг.
      156 2.0TS

Comment

• Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
        "Поточно" тук.

Имаше 20тина санта (по новините казаха 26) Където е навяло може и повече. Снимката е от втория ден, когато почна да се топи вече.
        Знам, че е имало и метър някога, ама като за ноември си е добър и тоя сняг.
        Снимал си се в неква киша....ще поживееш, ще увидиш кво е сняг......
        Преди доста години отидох да празнувам нова година в едно село до Ботевград....тогава три дена валя......след като изтрезняхме....започнах да си търся колата в двора на къщата......всичко беше равно.....само антената ми подсказа къде е...

Comment

• Първоначално публикувано от Бобби Покажи съобщение
          Снимал си се в неква киша....ще поживееш, ще увидиш кво е сняг......
          Преди доста години отидох да празнувам нова година в едно село до Ботевград....тогава три дена валя......след като изтрезняхме....започнах да си търся колата в двора на къщата......всичко беше равно.....само антената ми подсказа къде е...
          Ей в такива случаи фейслифтовата 159ка куца, че антената и е два пъти по-къса
          Иначе опита ми от последните години в България показва, че е по-важно да имаш зимна гума с добри характеристики на мокро от колкото на сняг. На сняг се кара няколко дни през зимата, на мокро почти всеки ден - къде заради дъжд, заради мъгла, заради топящ се сняг в страни от улици и пътища ....
          Alfa Romeo 159 SW, 2009, 1.9 JTDm, Q-tronic, 180 h.p., 400 N.m

Comment

• Зимните гуми (или гуми за сняг) не са особенно добри за спиране на мокро.
            Но не е желателно да се кара с летни с грайфер над 4мм, както до преди 10тина години
            Alfa 159 1.9 16V JTDm Lusso (150)08'; EX Alfa 145 1.6 TS

Comment

• Първоначално публикувано от marin_mv Покажи съобщение
              Ей в такива случаи фейслифтовата 159ка куца, че антената и е два пъти по-къса
              Иначе опита ми от последните години в България показва, че е по-важно да имаш зимна гума с добри характеристики на мокро от колкото на сняг. На сняг се кара няколко дни през зимата, на мокро почти всеки ден - къде заради дъжд, заради мъгла, заради топящ се сняг в страни от улици и пътища ....
              )...аз тогава карах Ланчиа с телекоспична антена...ама това е без значение....

---------- Post added at 17:27 ---------- Previous post was at 17:24 ----------

Първоначално публикувано от flipz Покажи съобщение
              Зимните гуми (или гуми за сняг) не са особенно добри за спиране на мокро.
              Но не е желателно да се кара с летни с грайфер над 4мм, както до преди 10тина години
              Аз съм на същото мнение.....и ще добавя...гумите помагат 30 %.....от всички създали се ситуации...

Comment

Working...
              X